joi, 22 decembrie 2011

Cine suntem ...

INSTITUTUL
“SURORILE SĂRACE ALE SF. IOSIF”

Institutul “Surorile Sărace ale Sf. Iosif” a fost fondat la 28.I. 1880, la Buenos Aires, Argentina. Este de drept pontifical, aprobat de Sfântul Părinte Leon al XIII-lea, la 3.V.1898.
Madre Camilla, fondatoarea Congregaţiei, a fost declarată venerabilă, pe 2 aprilie 1993, de către Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea.
Carisma noastră este: SFÂNTA SĂRĂCIE EVANGHELICĂ, IMITAREA LUI CRISTOS, CARE SE ABANDONEAZĂ FILIAL ÎN MÂINILE TATĂLUI, ABANDONARE PRIN IUBIREA DEZINTERESATĂ, PREZENTÂNDU-I PE CEI SĂRACI, COPII ŞI TINERI, BĂTRÂNI PĂRĂSIŢI ŞI BOLNAVI NEVOIAŞI.
Spiritualitatea Institutului nostru este:
EUHARISTICĂ- făcând din Euharistie centrul vieţii, pentru a trăi în unitate cu Dumnezeu şi în comuniune cu fraţii noştri, imitând iubirea gratuită şi dezinteresată a lui Isus Euharistic;
MARIANĂ- maternă primitoare, capabilă de ascultare, de înţelegere şi iertare;
IOSEFINĂ- Surorile sunt disponibile în faţa misterului, dezvăluind şi transmiţând iubirea, estimând lucrul ca pe o expresie a iubirii, fiind capabile de un raport profund şi tăcut cu Dumnezeu şi cu oamenii.
Fidele şi ascultătoare Bisericii, prin iubirea şi supunerea faţă de Sfântul Părinte şi faţă de păstori: prin colaborarea cu preoţii, în slujirea diferitelor câmpuri de apostolat.

Adresa Institutului nostru este:

Congragaţia “Surorile Sărace ale Sf. Iosif”
Roman, jud.Neamt, 611069
Str. Vasile Lupu, Nr. 12A
Tel: 0233741187