duminică, 11 august 2013

„FAMILIA – MĂRTURISITOAREA CREDINŢEI”

MISIUNE MIRCEŞTI
28 IULIE- 4 AUGUST 2013


Mulţumim Domnului că timpul de misiune, cu tema: „FAMILIA – MĂRTURISITOAREA CREDINŢEI”  , care s-a realizat la Mirceşti, parohia „Adormirea Maicii Domnului”, paroh Martin Iosif, a fost un timp plin de  o ploaie de haruri pentru toţi cei care s-au implicat direct sau indirect. Misiunea a fost organizată de Surorile Sărace ale Sf. Iosif în colaborare cu Congregaţia Compania Maicii Domnului şi cu un grup de tineri care doresc să trăiască credinţa în Cristos şi să o  împărtăşească cu  ceilalţi.
Misiunea s-a deschis pe 28 iulie, cu Sf. Liturghie de trimitere in misiune, fiind prezidată de către Pr. Florin Sescu, responsabil al Centrului Misionar Diecezan, având alţi doi concelebranţi: Pr Paroh Martin Iosif şi Pr Cristian. În predica sa, Pr Florin, ne-a încurajat să fim adevăraţi misionari, care înainte de a merge la ceilalţi este important să mergem la Isus, să ne apropiem mai mult de Cuvântul său, să stăm cu Domnul nostru şi să ne lăsăm transformaţi în creaturi noi, pline de viaţa în Cristos.
În acest timp s-au desfăşurat diferite activităţi:
- în fiecare zi, în timpul dimineţii s-au făcut vizite  la familii pentru un moment de rugăciune cu familia şi pentru nevoile membrilor;
- de asemenea s-au organizat cateheze pentru copii şi adolescenţi unde ei au participat cu mult entuziasm şi dorinţa de a-l cunoaşte mai mult pe Isus Cristos;
- nu au lipsit din program jocurile, bansurile, lucrul manual;
- dar cel mai important a fost participarea zilnică a copiilor la Sf. Rozariu şi Sf. Liturghie, fiind însoţiţi şi încurajaţi să cânte de grupul de chitarişti;

Misiunea s-a terminat cu Sf. Liturghie de mulţumire pentru harurile primite pe 4 august, după care a avut loc un spectacol al copiilor şi adolescenţilor pentru toţi consătenii. Creştinii au rămas profund impresionaţi de prestaţia copiilor, dar mai ales de prezenţa lor numeroasă la Rozariu şi Sf. Liturghie. Ultimul moment al misiunii a fost „Divertisment de solidaritate”, ocazie de a fi solidari dăruind alimente, care au fost oferite Casei de bătrâni şi de copii din Butea.

Mulţumim lui Dumnezeu pentru că ne-a însoţit cu harul său şi ne-a dat ocazia să contemplăm puterea harului său în viaţa creştinilor, care au fost foarte primitori şi deschişi. Mulţumim părintelui paroh, Martin Iosif, care cu multă căldură ne-a primit şi ne-a încurajat mereu. De asemenea mulţumim tuturor celor care au colaborat într-un fel sau altul la bunul mers al acestei misiuni.

Redăm câteva mărturii ale tinerilor care au participat la această misiune:
„Îţi mulţumesc, Doamne, din toată inima pentru tot ceea ce faci în viaţa mea, că îmi eşti alături şi nu mă laşi la greu.”
“In aceste momente tu îi şopteşti inimii mele: dacă vreodată te vei simţi singur, dezorientat, rănit, neînţeles sau dezamăgit... NU UITA... eu însumi îţi voi fi alături în acele momente şi te voi purta în braţe, voi fi alături de tine oricând, la orice ora vei dori fie din zi sau din noapte, te iubesc şi te aştept mereu cu braţele deschise. Sunt TATĂL tău care niciodată nu îţi va trăda încrederea pe care mi-o acorzi. - Îţi mulţumesc o Isuse, că îmi şopteşti şi mă sfătuieşti, că niciodată să nu caut liniştea sufletului meu în lucrurile acestei lumi trecătoare ci mă inviţi ca mereu să o caut la picioarele crucii tale aşa cum au făcut-o deja mulţi sfinţi înaintea mea, fiind cu toţii conştienţi că rănile sufletului se vindecă doar cu dragoste şi cu iubirea care se consumă pentru alţii.”
„Îţi mulţumesc Doamne pentru că mă iubeşti.”
„Îţi mulţumesc Doamne pentru că fiecare zi pe care mi-o dai este o minune pentru mine. Îţi mulţumesc pentru bucuriile pe care le am în fiecare zi, dar şi pentru necazurile mele, deoarece cu ajutorul lor mă întăresc în credinţă.”

Domnul să ne binecuvânteze pe fiecare pentru generozitatea cu care îl slujim şi să continuăm să fim adevăraţi misionari printre cei mai apropiaţi nouă. Aşa să ne ajute bunul Dumnezeu!
Vă mulţumim din suflet pentru tot şi continuăm uniţi în rugăciune!

Sfântul Părinte Francisc în mesajul său pentru cea de-a 87-a zi mondială pentru misiuni ne spune: „Omul din timpul nostru are nevoie de o lumină sigură care luminează drumul său şi pe care numai întâlnirea cu Cristos o poate dărui. Să ducem acestei lumi, cu mărturia noastră, cu iubire, speranţa dăruită de credinţă! Misionaritatea Bisericii nu este prozelitism, ci mărturie de viaţă care luminează drumul, care aduce speranţă şi iubire. Biserica - repet încă o dată - nu este o organizaţie de asistenţă, o firmă, o ONG, ci este o comunitate de persoane, însufleţite de acţiunea Duhului Sfânt, care au trăit şi trăiesc uimirea întâlnirii cu Isus Cristos şi doresc să împărtăşească această experienţă de bucurie profundă, să împărtăşească mesajul de mântuire pe care Domnul ni l-a adus. Tocmai Duhul Sfânt e cel care conduce Biserica pe acest drum.”
Vizionare placuta: 
http://www.youtube.com/watch?v=8SWyJ_trs14