miercuri, 13 martie 2013

Sarbatoarea Sf. Iosif

Rugăciune în cinstea Sfântului Iosif
Patronul principal al Institutului nostru 

La tine alergam, fericite Iosife, in necazul nostru si plini de incredere cerem ocrotirea ta, dupa aceea a sfintei tale sotii.
Pentru sfanta legatura de dragoste ce te-a unit cu neprihanita Fecioara Nascatoare de Dumnezeu si pentru dragostea parinteasca ce ai avut-o catre Pruncul Isus, te rugam fierbinte sa privesti cu bunavointa la mostenirea pe care Isus a dobandit-o cu sangele sau si, prin puterea si ajutorul tau, sa ne aperi in nevoile noastre.
Apara, pazitorule preaintelept al dumnezeiestii Familii, neamul ales al lui Isus Cristos.    Indeparteaza de la noi, preaiubitorule parinte, toate ratacirile si patimile.  Preaputernicul nostru ocrotitor, vino in ajutorul nostru in aceasta lupta impotriva puterii intunericului.
Si precum odinioara ai scapat de primejdia mortii pe Pruncul Isus, tot asa apara acum sfanta Biserica a lui Dumnezeu de cursele vrasmase si de orice nenorocire si intinde pururea peste fiecare dintre noi ocrotirea ta, pentru ca, sprijiniti de pilda si ajutorul tau, sa traim si sa murim in sfintenie si sa dobandim fericirea vesnica.  Amin