miercuri, 16 martie 2016

CONSACRARE LA INIMA PATERNĂ A SFÂNTULUI IOSIF

CONSACRARE LA INIMA PATERNĂ  A  SFÂNTULUI IOSIF


         „Inimă a Tatălui și a Domnului meu, Sfinte Iosife, recurg la tine plin de încredere filială și îți cer cu insistență să mă adopți ca un fiu al tău, pentru a-ți îndeplini rolul de tată: să ai grijă de mine, să mă educi cum ai făcut în Iesle, în exilul Egiptului, acasă, în atelier, și pe străzile din Nazaret cu Isus, Fiul lui Dumnezeu și Fiul frumoasei și umilei tale soții, Fecioara Maria.

         Bunule Iosife, inima ta este o inimă de tată: învață-mă să fiu tată, să fiu mărturisitor a paternității lui Dumnezeu! Inima ta este dreaptă și fidelă: arată-mi dreptatea care conduce la milostivire, arată-mi fidelitatea pasională din care se trăiește îndrăgostit! Inima ta este afectuoasă și exigentă: fă să nu-mi lipsească niciodată sensibilitatea care mângâie și înțelege, nici exigența care stimulează și provoacă!


       Inima ta este umilă și răbdătoare: ajută-mă să mă bucur că ceilalți sunt întotdeauna primii și să rămân calm în fața încercărilor și a dificultăților! Inima ta este liniștită și bucuroasă: fă să cunosc liniștea care apreciază voința lui Dumnezeu și o trăiește cu o bucurie contagioasă! Inima ta este providență: fă ca inima mea săracă să fie providență a Tatălui Etern pentru frații mei: copiii, tinerii și familiile! Inima ta este în întregime a frumoasei tale soții: la fel să fie și a mea! Amin”