duminică, 15 iulie 2018

SCAPULARUL - Mantia Maicii Domnului de pe Muntele Carmel


SCAPULARUL 

Devotiunea față de Preasfanta Fecioara Maria de pe Muntele Carmel este strâns legată de Ordinul Carmelitan, Priorul General fiind Sfantul Simón Stock în Palestina, în secolul al XII-lea.
El, rugăndu-se Fecioarei Maria, cerând ocrotirea ei maternă, Maica Domnului, zice tradiția, i-a apărut ținând în mână Scapularul pe care i l-a oferit promițându-i că va ocroti Ordinul Carmelitan până la sfârșitul timpurilor.
Scapularul Carmelitan sau Mantia Maicii Domnului este un semn vizibil al ocrotirii Maicii Domnului în timpul vieții și în ceasul morții, pentru cel care îl poartă cu devoțiune și îl urmează pe Cristos după exemplul și sfaturile Mariei.
În tradiția biblică Scapularul amintește de mantaua pe care profetul Ilie o dăruiește profetului Elizeu (cf. 2Re 13-14) iar în Noul Testament ne amintește de mantia cu care Maica Domnului l-a înfășat pe pruncul Isus (cf. Lc 2, 7).
Toți creștinii, care o vor cinsti pe Preasfanta Feciaora Maria de pe Muntele Carmel cu devoțiune îmbrăcând Scapularul, vor obține mântuirea iar, dacă după moarte vor ajunge în purgator, în prima ”Sâmbătă” după moarte, Ea îi va conduce în Paradis, căci această zi a fost considerată de la început de creștini ca ziua Mariei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu