joi, 22 decembrie 2011

Cine suntem ...

INSTITUTUL
“SURORILE SĂRACE ALE SF. IOSIF”

Institutul “Surorile Sărace ale Sf. Iosif” a fost fondat la 28.I. 1880, la Buenos Aires, Argentina. Este de drept pontifical, aprobat de Sfântul Părinte Leon al XIII-lea, la 3.V.1898.
Madre Camilla, fondatoarea Congregaţiei, a fost declarată venerabilă, pe 2 aprilie 1993, de către Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea.
Carisma noastră este: SFÂNTA SĂRĂCIE EVANGHELICĂ, IMITAREA LUI CRISTOS, CARE SE ABANDONEAZĂ FILIAL ÎN MÂINILE TATĂLUI, ABANDONARE PRIN IUBIREA DEZINTERESATĂ, PREZENTÂNDU-I PE CEI SĂRACI, COPII ŞI TINERI, BĂTRÂNI PĂRĂSIŢI ŞI BOLNAVI NEVOIAŞI.
Spiritualitatea Institutului nostru este:
EUHARISTICĂ- făcând din Euharistie centrul vieţii, pentru a trăi în unitate cu Dumnezeu şi în comuniune cu fraţii noştri, imitând iubirea gratuită şi dezinteresată a lui Isus Euharistic;
MARIANĂ- maternă primitoare, capabilă de ascultare, de înţelegere şi iertare;
IOSEFINĂ- Surorile sunt disponibile în faţa misterului, dezvăluind şi transmiţând iubirea, estimând lucrul ca pe o expresie a iubirii, fiind capabile de un raport profund şi tăcut cu Dumnezeu şi cu oamenii.
Fidele şi ascultătoare Bisericii, prin iubirea şi supunerea faţă de Sfântul Părinte şi faţă de păstori: prin colaborarea cu preoţii, în slujirea diferitelor câmpuri de apostolat.

Adresa Institutului nostru este:

Congragaţia “Surorile Sărace ale Sf. Iosif”
Roman, jud.Neamt, 611069
Str. Vasile Lupu, Nr. 12A
Tel: 0233741187

Preasfanta Fecioara Maria de pe Muntele Carmel si Madre Camila

Madre Camila ne învață care ar trebui să fie atitudinea noastră față de Preasfanta Fecioara Maria de pe Muntele Carmel: 1.- Sa avem f...