vineri, 6 ianuarie 2012

Ce este timpul de misiune?


“Unde doi sau trei se adună în numele meu, sunt prezent şi eu în mijlocul lor” (Mt. 18,20)

Prin misiune se înţelege acel efort însoţit de iubire pe care Biserica întreagă (orice botezat) o face pentru a duce anunţul Evangheliei la toţi oamenii.
Obiectivul Misiunii: este să-L cunoaştem şi să-L iubim pe Isus Cristos, deci se înţelege că nu este de ajuns să se transmită informaţii. Aceste informaţii, acest anunţ are ca centru pe Cineva pe care eu îl cunosc şi îl  iubesc profund şi de aceea mă interesează ca şi ceilalţi să-L cunoască şi să-L iubească. Aşa, credinţa pe care eu o am se întăreşte dăruind-o şi împărtăşind-o cu ceilalţi.
Sunt chemat...Eşti chemat... Suntem chemaţi...
Fiecare este chemat să fie misionar, martor al lui Dumnezeu:
-fiecare dintre noi am cunoscut  şi continuăm să-L cunoaştem pe Dumnezeu (este darul primit la Botez)!
-fiecare dintre noi învăţăm să-L iubim şi să-L mărturisim pe Dumnezeu, fiind martorii lui

Dificultăţi ... şi pasiune...
Câteodată, mulţi dintre noi se gândesc: „Şi ce pot eu să vorbesc altora despre Dumnezeu şi opera sa în mine dacă cunosc foarte puţin şi sunt foarte tânăr sau foarte bătrân, ba mai mult nici nu ştiu să vorbesc?” Acelaşi lucru i se întâmpla lui Ieremia (Ier. 1,4-9). Dumnezeu nu cere niciodată ceva mai înainte ca El însuşi să ne dea capacitatea de a o face. El are încredere în noi şi ştie că suntem capabili de a fi martorii săi. Numai că noi trebuie să avem încredere în El şi să ne dedicăm cu entuziasm, să-l cunoaştem din ce în ce mai mult. Făcând aşa va ţâşni din profundul nostru acea fiinţă plină de pasiune, pentru ca Isus să fie cunoscut şi iubit. Petru ne este martor de acest lucru extraordinar: „Noi nu putem să nu vorbim despre ce am văzut şi am auzit.” (Fap. 4,15).