miercuri, 6 august 2014

MISIUNE MIRCEŞTI 2014

„FAMILIA MĂRTURISITOARE A CREDINŢEI!”

„SUFLETUL MEU IL PREAMARESTE PE DOMNUL ŞI DUHUL MEU TRESALTĂ DE BUCURIE ÎN DUMNEZEU MÂNTUITORUL MEU.” (Lc.1,46-47)

Avem să-i multumim Domnului pentru multe şi chiar foarte multe haruri primite şi dăruite persoanelor din parohia Mirceşti – Iaşi „ADORMIREA MAICII DOMNULUI” în timpul misiunii desfăşurate pe perioada 27 iulie-3 august organizată de Congregaţia Surorile Sărace ale Sf. Iosif în colaborare cu Surorile Sf. Doroteea, Compania Maicii Domnului şi Grupul misionar „Sf. Iosif” în total fiind 5 surori şi 15 tineri şi adulţi.
Pe data de 27 iulie la ora 9.00 a avut loc Sf. Liturghie solemnă de deschidere a misiunii şi de trimitere în misiune a grupului misionar, fiind celebrată de Pr. Florin Sescu, directorul Centrului Misionar Diecezan Iaşi şi concelebrată de părintele Paroh Iosif Martin. După Sf. Împărtăşanie Părintele celebrant a binecuvântat mai multe cruciuliţe şi le-a înmânat misionarilor însemnând trimiterea lor în misiune în numele lui Isus, în numele Bisericii. 
Programul misiunii a  dat o mare importanţă la vizitarea familiilor pentru un moment de împărtăşire şi de îmbogăţire în credinţă. Toţi creştinii sunt însetaţi de aceste momente şi fără nicio diferenţă de religie ne-au primit cu braţele deschise în casele lor, în inima lor. Mulţi ne-au împărtăşit experienţe foarte dureroase din viaţa lor, dar care le-au depăşit cu multa credinţă dându-ne o mărturie vie de trăire a credinţei în Cristos şi ne-au arătat că aşa cum a spus părintele la predica de la Sf. Liturghie de deschidere „suferinţele trec, Frumuseţea rămâne”. Nu au lipsit din programul nostru cateheze cu copii, tineri şi adulţi realizate în mod dinamic şi pe înţelesul tuturor, aprofundând valoarea Sf. Liturghii. Pe lângă cateheze au fost şi momente de jocuri, cantece, bansuri, dramatizare, lucrul manual realizat de copii şi care îl duceau acasa. Toţi copiii participau la animarea Sf. Rozariu şi la Sf. Liturghie din fiecare zi. S-a realizat şi recitarea Sf. Rozariu în procesiune prin sat fiind invitaţi toţi credincioşii din Mirceşti, de asemenea au fost şi momente de adoraţie pentru toate vârstele. Timpul de misiune s-a încheiat cu Sf. Liturghie de mulţumire pentru toate binecuvântarile primite în această perioadă (pe 3 august), după care copiii au prezentat părinţilor cântece, bansuri şi dramatizarea piesei: „Daniel în groapa cu lei”. A avut loc şi „Divertisment de solidaritate” în care au fost  organizate diferite jocuri cu premii, iar cei care au participat au primit bilete în schimbul unor alimente. Aceste alimente au fost duse la azilul de bătrâni din Butea, unde au rămas profund încântaţi de experienţa Divinei Providenţe, căci rămăseseră fără provizii. Şi noi, pe parcursul misiunii, am făcut experienţa că Domnul provede pentru cei care se încred în El şi îl vestesc prin viaţa lor pe Cristos fraţilor. Am întâlnit persoane generoase, pline de zel apostolic şi profund recunoscătoare.
Mulţumim din suflet părintelui Paroh Martin Iosif pentru colaborarea şi primirea pe parcursul acestor 3 ani de misiune realizată în parohia din Mirceşti. Mulţumim Părintelui Florin Sescu pentru fidela colaborare şi susţinere în realizarea acestor misiuni. Mulţumim colaboratorilor noştri, binefăcătorilor şi seminariştilor şi implorăm de la Domnul să reverse belşug de haruri şi binecuvântări asupra fiecăruia în parte pentru a continua să fim adevăraţi misionari ai lui Isus acolo unde El ne vrea.
Câţiva tineri au împărtăşit experienţa lor trăită în acest timp de misiune:

„Misiunea de anul acesta a fost una cu adevărat de neuitat deoarece mi-am făcut prieteni foarte, foarte buni. Mi-a plăcut mult de tot să lucrez cu grupul de copii mici, mi-a plăcut de asemenea să vorbesc despre faptele lui Isus în familii.
Anul acesta am prins mai mult curaj faţă de anul trecut, am aflat şi învăţat lucruri noi. Această săptămână a fost una cu adevărat binecuvântată şi as putea să o încadrez la rubrica: “cea mai frumoasă experienţă trăită de mine până acum”. Regret că nu am cunoscut acest grup de surori cu câţiva ani mai înainte ca să pot participa la toţi cei trei ani de misiune.
În această săptămână am văzut că există totuşi suflete tinere în Mirceşti, că există şi copii nu numai persoane in vârstă, dar păcat că trebuie încurajaţi mereu cu astfel de activităţi pentru a participa la Sfânta Liturghie. Îmi doresc din tot sufletul să ajung în misiune şi la anul şi totodată sper ca tot mai mulţi tineri să afle de acest grup, deoarece este unul deosebit; format din suflete calde, primitoare, iubitoare care sunt dornice să ne înveţe multe lucruri care ne ajută să creştem.” (Crina)


„Am avut bucuria de a lua parte pentru al treilea an consecutiv la saptămâna de misiuni, animată de Surorile Sărace ale sfântului Iosif în parohia noastră.
După ce am participat zilnic la vizita în familii cu surorile şi animatorii, când am aprofundat Cuvântul lui Dumnezeu şi ne-am rugat împreună cu gazdele, am rămas cu un gând bun în minte şi în suflet. Comoara lui Dumnezeu pe care am încercat să o ducem credincioşilor din sat, m-a îmbogăţit în primul rând pe mine.
Cu adevărat special a fost şi timpul petrecut în după amiaza fiecărei zile alături de copii şi tineri: la cateheză, jocuri, dansuri dar şi la momentele de adoraţie, la Rozariu şi Sfânta Liturghie. A fost frumos, dar s-a terminat! Le mulţumesc surorilor şi animatorilor care au făcut această săptămână atât de frumoasă.” (Emi)