vineri, 3 mai 2013

Surorile Sărace ale Sf. Iosif (Hermanas Pobres B. de San José): INVITATIE - Pildeşti: Expo-Carisma la Ziua Tineret...

Surorile Sărace ale Sf. Iosif (Hermanas Pobres B. de San José): INVITATIE - Pildeşti: Expo-Carisma la Ziua Tineret...: Expo-Carisma este expoziţia şi prezentarea bogăţiei carismelor în Biserică. Fiecare carismă este reprezentată prin congregaţii, asoci...

INVITATIE - Pildeşti: Expo-Carisma la Ziua Tineretului

Expo-Carisma este expoziţia şi prezentarea bogăţiei carismelor în Biserică.
Fiecare carismă este reprezentată prin congregaţii, asociaţii, fraternităţi, institute de viaţă consacrată care se dedică în ajutorarea diferitelor nevoi ale fraţilor noştri: sănătate, educarea şi îngrijirea copiilor,tinerilor, grădiniţe, azile de bătrâni, masă pentru săraci, etc.
"Carisma este un dar special pe care Duhul Sfânt îl conferă pentru binele Bisericii. Elementele esenţiale ale tuturor carismelor sunt acestea două: vin de la Duhul Sfânt şi sunt dăruite pentru edificarea Bisericii." scrie în Catehismul Bisericii Catolice.
La acest eveniment sunt prezente congregaţii din diferite părţi din România şi de diferite origini: Germania, Italia, Franţa, Argentina etc.
Obiectivul este de a face cunoscut tuturor carismele şi apostolatele ce fiecare are.


Aici în Dieceza de Iaşi iniţiativa a fost luată de către Echipa de Pastoraţie Vocaţională din Zona Roman şi a ajuns la a IV-a ediţie.
Prima ediţie a avut loc în 2010 cu ocazia Zilei Mondiale de Rugăciune pentru Vocaţii şi s-a ţinut în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman. Au participat 32 de congregaţii. A doua ediţie a avut loc la Butea, cu ocazia Zilei Tineretului din 2011, participând 22 de congregaţii. Anul trecut, cu ocazia Zilei Naţionale ale Tineretului din Iaşi, a fost a treia ediţie şi au fost prezente 22 de congregaţii.
Şi anul acesta, cu ocazia Zilei Tineretului din Pildeşti (4 mai 2013), dorim să fim prezenţi si să ne bucurăm în împărtăşirea acestor daruri minunate a carismelor, pe care Domnul face Bisericii întregi.
 
Invităm pe toţi pentru a descoperi şi pentru a ne bucura împreună pentru aceste daruri mereu noi ce împodobeşte Biserica noastră.







Echipa de Pastoraţie Vocaţională, zona Roman