joi, 7 aprilie 2016

Gherăeşti: Întâlnirea de primăvară a persoanelor consacrate din Dieceza de Iaşi




Pe data de 3 aprilie la Gherăești a avut loc întâlnirea diecezană a persoanelor consacrate din Dieceza de Iaşi.
Sfânta Liturghie, concelebrată de mai mulţi preoţi călugări şi diecezani, a fost prezidată de păstorul diecezei, PS Petru Gherghel, la ora 9.30.
Pr. Fernando Manni, FIM, a ţinut cuvântul de învăţătură, purtându-i pe toţi cu gândul şi sufletul spre marea iubire şi milostivire a lui Dumnezeu Tatăl. Lecturile, psalmul responsorial, rugăciunea credincioşilor au fost proclamate de către persoane consacrate din diferite congregaţii.

După sfânta Liturghie persoanele consacrate s-au îndreptat spre grădiniţa "Sfânta Familie" a surorilor "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot", unde sora Ruth Casey din Congregaţia "Însoţitoarele Credincioase ale lui Isus", FCJ, Bucureşti, a prezentat conferinţa cu tema: "Viaţa consacrată în contextul anului milostivirii".

În prima parte a conferinţei au fost tratate subiectele: Sacramentele vii ale milostivirii întrupate în Isus Cristos (Prin fidelitatea faţă de Botezul primit suntem cei care preschimbăm pâinea otrăvită a răului în pâine hrănitoare pentru cei înfometaţi; Toate dimensiunile vieţii noastre sunt angajate în a fi sacramente vii ale milostivirii: ochi urechi, mâini, inimă, sentimente...); Relectură a Anului Milostivirii de tip ignaţian (Să ne aşezăm în prezenţa lui Dumnezeu aşa cum suntem, milostivirea lui vine în întâmpinarea mea...; Recunoştinţă; Să cerem lumina Duhului Sfânt); Care este chemarea lui Isus pentru mine în acest an? (Să cer iertare; Speranţa).

La ora 12.30 s-a luat prânzul la Casa rezidenţială de vârsta a treia.

A doua parte a conferinţei sorei Ruth a continuat după prânz. Să căutăm icoane ale milostivirii, Propuneri concrete pentru acest An al Milostivirii, Misericordiae vultus - o sursă de propuneri concrete, Apostolatul urechii - să ne dăm timp pentru a asculta - au fost unele dintre subiectele abordate.

La tema şi relatările prezentate au fost şi câteva intervenţii şi propuneri făcute de auditoriu pentru Anul Milostivirii: să ne dăm timp şi să ne rugăm unii pentru alţii; să ne însuşim câte o faptă de milostenie sufletească şi una trupească pentru a le venim în ajutor celor din jurul nostru...


Întâlnirea s-a încheiat cu o oră de adoraţie euharistică în capela amenajată în cripta viitorului sanctuar, de unde toţi s-au întors în comunităţile lor cu noi hotărâri pentru următoarele şapte lunii care au mai rămas din Anul Milostivirii.




Mulțumim Domnului pentru darul vieții consacrate, pentru ceea ce suntem în Biserica lui Cristos, în Biserica din România.