miercuri, 1 august 2012

MIRCEŞTI- Campus misionar dedicat familiei creştine ca educator al credinţei

15-22 iulie

„FAMILIA, EDUCATOR AL CREDINŢEI”.

Familia este sarea pământului, lumina lumii, vestea cea bună între oameni.
Înălţăm cântecul nostru de laudă Domnului pentru toate harurile care a revărsat asupra fiecărui creştin timp de şapte ani de misiune realizaţi în diferite parohii: trei ani în Galbeni-Bacău şi alţi trei în Sagna-Neamţ, iar anul acesta, prin bunăvoinţa părintelui paroh, Pr. Lungu Ioan, în parohia sa „Adormirea Maicii Domnului”, Mirceşti-Iaşi.
Promotoarele acestui timp special de misiune sunt Surorile Sărace ale Sf. Iosif, care au invitat şi alte congregaţii: Surorile Maestre ale Sf. Doroteea şi Slujitoare Duhului Sfânt, pentru a lucra împreună spre binele sufletelor. De la bun început s-a format şi Grupul Misionar Sf. Iosif, fiind tineri doritori de a împărtăşi credinţa în Cristos tuturor oamenilor de bunăvoinţă.
Pe parcursul misiunii din luna iulie 2012, la Mirceşti, s-a realizat în timpul dimineţii vizită în familiile credincioşilor, pentru un moment de rugăciune cu toţi membrii acesteia. În fiecare zi, după amiază s-au desfăşurat cateheze pe grupe de vârstă, unde copiii şi adolescenţii de la 3 la 18 ani, au fost însoţiţi să-l cunoască mai mult pe Cristos. Mare a fost participarea copiilor şi la diferitele activităţi realizate după cateheze: jocuri, bansuri, dansuri, lucruri manuale. Mult mai mult au participat la momentele de rugăciune, mai ales la adoraţia pentru vocaţii atât la viaţa de căsătorie cât şi la viaţa monahală, organizată joi, 19 iulie.
Acest timp de bogăţie spirituală s-a încheiat cu Sfânta Liturghie de mulţumire, duminică, 22 iulie, ora 9.00, pentru toate harurile primite şi dăruite fiecărui creştin, după care a avut loc un spectacol pregătit de copiii şi adolescenţii din Mirceşti pentru toţi enoriaşii parohiei. După acest moment festiv a urmat „Divertisment de solidaritate”, unde copiii care participau la jocuri, trebuiau să aducă alimente destinate azilului de bătrâni din Roman.
Mulţumim pe această cale tuturor celor care au colaborat pentru binele mers al acestui campus misionar dedicat familiilor creştine. Domnul să ne binecuvânteze cu harurile de care avem mai multă nevoie pentru a proclama Împărăţia Sa.
Vă invităm să vizionaţi albumul de fotografii clicând pe adresa de mai jos:  

Cu recunoştinţă în Domnul:
Surorile Sărace ale Sf. Iosif - Roman