miercuri, 24 iulie 2013

Misiune Mirceşti 2013

FAMILIA - MARTURISITOAREA CREDINŢEI
28 iulie-4 august

                     Timpul de misiune este organizat de Surorile Sărace ale Sf. Iosif  de pe data de 28 iulie până pe data de 4 august, în colaborare cu Congregaţia Compania Maicii Domnului şi grupul misionar de tineri "Sf. Iosif". Cu ajutorul Domnului vom realiza acest timp de misiune, al II-lea an consecutiv, la Mirceşti, parohia "Adormirea Maicii Domnului" . Pe data de 28 iulie la ora 9.00 va avea loc Sfânta Liturghie de deschidere a misiunii, dar în acelaşi timp şi de trimitere în misiune a persoanelor care se angajeaza să-l anunţe pe Cristos în numele Bisericii şi al parohiei locale. Sfânta Liturghie de deschidere va fi prezidată de către Părintele Sescu Florin, responsabil de Centrul Diecezan Misionar.
Pe parcursul săptămânii vom realiza diferite activităţi: momente de rugăciune, de vizită în familie pentru a ne ruga împreună, de catheză, de activităţi recrative şi toate acestea pentru ca Isus să crească în inima fiecărei persoane.

Avem mare nevoie de rugăciunea dumneavoastră pentru ca Domnul, prin intermediul nostru, să poată să ajungă la profunzimea  inimii fiecărui creştin, căci avem nevoie în continuu de o reînnoire spirituală şi de o întărire a credinţei în Cristos.

Sfântul Părinte Francisc, în mesajul adresat tinerilor cu ocazia ZMT Rio de Janeiro, spune următoarele:

"Isus i-a trimis pe ucenicii săi în misiune cu acest mandat: “Mergeţi în toată lumea şi predicaţi evanghelia la toată făptura. Cine va crede şi va fi botezat se va mântui” (Mc 16,15-16). A evangheliza înseamnă a duce altora Vestea Bună a mântuirii şi această Veste Bună este o persoană: Isus Cristos. Când îl întâlnesc, când descopăr până la ce punct sunt iubit de Dumnezeu şi mântuit de El, se naşte în mine nu numai dorinţa, ci necesitatea de a-l face cunoscut altora. La începutul Evangheliei lui Ioan îl vedem pe Andrei care, după ce l-a întâlnit pe Isus, se grăbeşte să-l conducă la El pe fratele său Simon (cf. 1,40-42). Evanghelizarea porneşte mereu de la întâlnirea cu Domnul Isus: cine s-a apropiat de El şi a experimentat iubirea sa vrea imediat să împărtăşească frumuseţea acestei întâlniri şi bucuria care se naşte din această prietenie. Cu cât îl cunoaştem mai mult pe Cristos, cu atât dorim mai mult să-l vestim. Cu cât vorbim mai mult cu El, cu atât dorim mai mult să vorbim despre El. Cu cât suntem mai mult cuceriţi de el, cu atât dorim mai mult să-i conducem pe ceilalţi la El... Dragi tineri, lăsaţi-vă conduşi de forţa iubirii lui Dumnezeu, lăsaţi ca această iubire să învingă tendinţa de a se închide în propria lume, în propriile probleme, în propriile obişnuinţe; să aveţi curajul de “a pleca” din voi înşivă pentru “a merge” spre ceilalţi şi a-i conduce la întâlnirea cu Dumnezeu."




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu