sâmbătă, 30 ianuarie 2016

28.01.2016 - ALEGEREA MADREI GENERALE

28.01.2016 - Alegerea Madrei General



Surorile Sărace ale Sf. Iosif s-au adunat în orașul Muñiz, Buenos Aires pentru cel de-al XXII-lea Capitul General, realizând alegerea Superioarei Generale, Madre Raquel del Carmen Brambilla pentru cel de-al doilea mandat al guvernului său.

Superioara Generală este din Argentina, are 51 ani și înainte de primul său mandat a desfășurat activitatea sa în domeniul educației, apostolat în diferite parohii și în formarea noilor surori.

Madre Raquel s-a născut pe 13 noiembrie 1964 în orașul Monte Caseros, județul Corrientes. A intrat în Institut în 1983, în noviciatul din casa mamă în Muñiz, unde a făcut toată formarea sa  până a face primele voturi.

Superioara noastră Generală a slujit în diferite activități pastorale în special în domeniul educației, Pastorală Vocațională și în formarea religioasă realizând cursul de formare în Roma, la Universitatea Saleziană.

Prezența Congregației este în șase țări: România, Italia, Argentina, Madagascar, Statele Unite ale Americii, Uruguay. Cele mai multe case sunt situate în Argentina, fondatoarea noastră este Venerabila Madre Camila Rolon, originară din San Isidro/ Buenos Aires, Argentina.

Pe data de 28 ianuarie 1880 a avut loc deschiderea primei case în Mercedes/ Buenos Aires de când surorile dăruiesc slujirea lor plină de caritate generoasă și dezinteresată în 15 de case  în Argentina: Mercedes (2), Rojas, Salto, Baradero, 25, Bragado, Pehuajo, în Buenos Aires, Spitalul Julio Mendez, Spitalul Militar, Casa Josefina, și în provinciile Cordoba, Tucuman și Entre Rios.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu